15.
Jul.
2011
Australian Japanese Restaurant

4th day in Melbourne.
I already miss Japanese food, then we will go Japanse restaurant near my house named “Menya”!
This restaurant’s main menu is noodle and donburi.
メルボルン4日目
早くも日本食が恋しくなってきたこともあり、
家の近くにある「麺屋」という日本食レストランへ!
ここは丼ぶりとラーメンがメインのお店。
Itttttt is Japaneeeese Fooood!!!
I ordered Pork leg noodle because I was excited.
Waiting a serves, I viewd other foods.
うぉー日本食ー!
ちょっとテンションが上がったのでノリで豚足ラーメンをオーダー。
待っている間に他のメニューも眺めてみます。
It usually seemed to Japanse food, but a few foods was not saw in Japan….
Sea food udon…?
Tonkatsu ramen…?
It seemed to have high calories.
基本日本ぽいメニューなのですが、あまり見たこともないのもいくつか・・・
海鮮うどん・・・?
とんかつラーメン?
カロリーが飛び抜けてそう。
Then I got a pork leg noodle, but something different…
I got used to Japanese noodle except pork leg.
So, it is not enough especially soup and noodle.
I felt somthing different little by little.
I realized that how much bless about the noodles in Japan.
で、到着した豚足ラーメン!、うーんなんか違う・・・
豚足はともかく、日本のラーメン文化に慣れ親しんだ自分としては、
スープと麺がモノ足りない。
食べていくうちにどんどん違和感が顕著になってくる。
いかに日本がラーメンに恵まれているのか実感しました。
To tell the truth, the owner of Japanese restaurant in here is usually Chinese or Korean.
So it is difficult to find good Japanese restaurant.
From now, my treasure hunting of good noodle is started.
じつは日本食、とは言ってもこちらにある日本食レストランのほとんどは、
チャイニーズかコリアンがオーナーみたいです。
なのでなかなか日本人が満足できる日本食に出会うことはできません。
ここから、僕のラーメン探しの旅は始まったのでありました。